Header II

Header ADS

Adakah Malaysia Baru akan menjadi Malaysia Lama?


Pada bulan Oktober 1987, Dong Zong tidak berpuas hati dengan keputusan Menteri Pendidikan (Anwar Ibrahim) melantik 100 lebih penyelia dan penolong kanan bagi sekolah sekolah Cina atas alasan mereka tidak fasih berbahasa Mandarin. Dong Zong, bersama Lim Kit Siang dan beberapa ahli DAP yang lain, bercadang untuk mengadakan tunjuk perasaan di KL. UMNO turut berhasrat untuk melakukan tunjuk perasaan besar-besaran sebagai bantahan kepada tindakan Dong Zong. Dr M, yang ketika itu PM dan Menteri Dalam Negeri, dengan bantuan polis, mengarahkan Lim Kit Siang dan 100 lain ditangkap di bawah ISA dalam Operasi Lalang.

P.S. Selepas 32 tahun, kita ada isu berkenaan pendidikan sekolah Cina. Dong Zong tak puas hati dan dah masuk campur. Dr M pun dah panggil Dong Zong rasis. So, tunggu masa Operasi Lalang 2 berulang di bawah SOSMA. Ini Malaysia Baharu?
FB
DR. SHAMSHER SINGH THIND
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan

Imej tema oleh A330Pilot. Dikuasakan oleh Blogger.